Жители на няколко населени места блокираха кръстовището пред Дунав мост при

...
Жители на няколко населени места блокираха кръстовището пред Дунав мост при
Коментари Харесай

Протест блокира кръстовище в Русе. Какво се случва


Жители на няколко обитаеми места блокираха кръстовището пред „ Дунав мост ” при Русе. Причината – „ безобразното ”, по думите им, прекъсване на камиони в региона, както и тапите, които провокира това всеки ден. Месеци наред жителите чуват обещавания, че изчакването на тировете ще се реалокира на буферен паркинг. Но километричните колони от камиони си остават и по двете платна в сектора от пътя Русе-Силистра, оповестява Нова телевизия.

Преди митинга Димо Тонев, кмет на град Мартен описа: „ Всеки ден хората изживяват един призрачен сън, един стрес и не знаят дали ще стигнат до работните си места в точния момент, и дали учениците ще стигнат в учебно заведение в точния момент. Този проблем в този момент отпада. Но денем две пътувания до Русе костват два часа по-малко от работното време в случай, че пътят лишава 5 минути ".

Огромните колони от тежкотоварни камиони се появиха поради пренасочване на трафика, когато стартира войната в Украйна. " Стана ежедненвие да не можем да стигаме до Русе. Искаме най-сетне някой да объре внимание. Трябва да се вземе държавническо решение ".

Кметът оодбрява построяването на буферен паркинг, само че попита какво ще вършат хората до тогава. За митинга, който е плануван довечера, жителите се заканват, че ще бъде неопределен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР